Op 31 maart was het dan zover. De dames van de ere en 1e divisie gingen op weg naar Mallorca begeleid door Marijke en Paulina en Ralph die het als enige man een week ging proberen vol te houden met alle dames. Ondanks maar een paar uurtjes slaap en een klok die naar voren ging was iedereen mooi optijd door de douane en kon het vliegtuig vertrekken. Na een goede vlucht en een busrit van een klein uur kwamen we aan in Playa del Muro in het Valentin resort. Hier zouden we een week verblijven. Eerst werden de fietsen gehaald en daarna was het tijd voor een bakje koffie.

Ook de dolfijn heren waren inmiddels gearriveerd. En na het inchecken werd er een gezamenlijk verkenningstochtje gefietst waarin sommige het niet konden laten flink door te trappen. Onderweg een paar regendruppels maar dat mocht de pret niet drukken. ’s Avond werd er nog een uurtje gezwommen in het buitenbad en daarna konden we meteen door naar het diner buffet. Er kon naar hartenlust worden opgeschept. Salades, pasta, vlees vis en natuurlijk heerlijk toetjes.

De volgende ochtend begon met een pittige zwemtraining. daarna werd er weer gefietst. Het zou een route van 90km worden wat uiteindelijk iets meer bleek te zijn, met een pittig klimmetje. Boven op de berg kregen we het bericht van Anneloes dat ze ons was kwijtgeraakt. Gelukkig werd ze beneden weer teruggevonden en konden we gezamenlijk naar het dorpje verderop om wat te drinken en een gebakje te eten zodat we met nieuwe energie weer terug konden keren. Aansluitende werd er nog een transitierun gedaan.

De volgende ochtend werd er eerst een breakfast run gedaan en daarna werd er goed ontbeten. Daarna stond er weer een training met de mannen op het programma. Aan de voet van de cape de formentor zouden de hill rep’s worden afgewerkt. 6×6 min omhoog en de afdaling als rust. Iedereen deed super zijn best en wist ook deze training weer goed te volbrengen. ’s Middags werd door een klein groepje de zee getrotseerd waarna er door iedereen nog een uur in het zwembad werd getraind.

Op dag 4 werd er weer flink gefietst. Als eerst een klim van 10km met als beloning een prachtig uitzicht. Beneden werd er gekozen om terug te gaan of nog een stuk door te fietsen en de Cape de Formentor op te gaan. En dit keer niet voor 6 minuten maar helemaal. Nadeel is dat je erop fietst en dezelfde weg weer terug moet omdat je anders de zee in fietst. Maar wederom een uitzicht wat het afzien meer dan waard was.

De groep die kort had gefietst werkte vervolgens nog een zwemtraining van een uur af. De lange groep zwom alleen nog even wat uit om vervolgens weer flink los te gaan in de eet zaal.

Op dag 5 was er een wat rustiger schema en was er ook wat eigen tijd. In de ochtend stond er een interval looptraining op het programma. 8x3min temp en 2 min rustig. Iedereen deed de training met zijn eigen insteek. ’s Middags was er weer een zwemtraining met oa een 500m test. Marleen was een echte bikkel die ging zelfs voor 1000m. De test was pittig. Het was natuurlijk alweer dag 5 en de vermoeidheid begon toch wel een rol te spelen maar iedereen heeft het weer goed volbracht.

Iris had haar smart paddels meegenomen en ook hier werd een start mee gemaakt. Door met de paddels te zwemmen kreeg je een mooi inzicht in hoe je zwemslag eruit ziet en aan welke punten je kunt werken om dit nog beter te maken.

Dag 6 stond in het teken van het oefenen van de triple mix. Voor zowel de ere als 1e divisie is dit de openingswedstrijd. Iedereen ging hierin met zijn eigen doel. De triple mix werd gezamenlijk met de heren gedaan. Al hadden die nog wat vermoeide benen van de koningsrit die ze de dag ervoor gedaan hadden. Vooraf gaf Wilbert nog even een korte opspring training wat toch wel de nodige blauwe plekken opleverde maar ook weer genoeg goede tips. Na de triple mix kon iedereen bijkomen en zelf bepalen wat er in de middag op het programma stond. Een rondje fietsen, lopen of gewoon even niks. ’s Avonds was het tijd om elkaar wat beter te leren kennen met de ranking de Dolfijn.

Toen brak alweer de laatste dag van een super trainingsweek aan. De koninginnenrit stond op het programma. Helaas was het wel wat fris wat ook in de bergen wel te voelen was. De mannen zouden een deel meegaan maar moesten ook op tijd terug zijn om hun vlucht naar huis te halen. Na de 1e stop ging de ploeg opsplitsen. Een deel ging terug en een deel ging nog voor een 20km lange beklimming. Er werd besloten om met elkaar omhoog te gaan. Na 1,5 uur klimmen werd de top bereikt en was het tijd voor een mooie foto. Daarna kon de afdaling worden ingezet. Het was wat fris maar het ging lekker vlot. Beneden werd er nog even voor sokken geshopt en een bagel gegeten en ook deze groep ging toen terug richting accommodatie.

Precies op tijd was de groep weer terug om de fietsen in te leveren. Dat maakte het einde ook meteen wel heel definitief. ’s Avonds werd er gezellig afgesloten en waren er cadeautjes voor Marijke, Paulina en Ralph. De volgende ochtend vroeg stond de bus er weer om richting vliegveld te gaan en zat de week er weer op. Een week waarin een hoop grenzen zijn verlegd, we elkaar beter hebben leren kennen en een hoop gezelligheid hebben gehad.

Laat het seizoen maar beginnen!