Verslag Heren Teamcompetitie Divisiedag
Ter voorbereiding op het seizoen stond op zaterdag 13 januari een Teamdag gepland voor de heren. Daar waar dit in het verleden binnen aparte clubjes werd gedaan, waren nu alle heren divisie teams aanwezig (Ere, 1e, 2e en 3e Divisie). Tijdens de dag werd de training verzorgd door Paul Biermans, die ook Frank Heestermans had meegenomen. (Beste prestatie: 2e NK OD 2016, achter Menno Koolhaas)

De dag begon bij het Sloterparkbad met een mobiliteit en stabiliteit training. Rustig opstarten, spieren losmaken en ontdekken dat er toch wel wat verschillen in stijfheid en leningheid zijn. Tip van Frank: Een paar oefeningen doen voor het zwemmen is bevorderend voor je training en zorgt dat je alles uit je beschikbare zwemtijd kunt halen.

Na deze oefeningen mochten we dan ook het water induiken. Er stond een stevige aerobe kern te wachten die een extra basis zou leggen voor de 1km clubkampioenschappen een week later.

Gelukkig konden we hierna even kort pauzeren en een ontbijt/hapje opeten, alvorens we vertrokken richting het Amsterdamse Bos. De helft van de groep, de fietsers, had zo een ongepland onderdeel van de training gedaan aangezien het een goede 30 min fietsen was op hun stadsfietsen.

In het Amsterdamse Bos werd kort gedribbeld in de richting van De Heuvel. Een loperstraining volgde van Frank die de focus legde op souplesse. Niet te hard vechten voor snelheid maar soepele bewegingen en licht op de voeten. Dit, in combinatie met heuvel training, zou ons ten goede komen om tijdens de triathlon makkelijker te lopen om zo de concurrentie voor te blijven. Je kan al raden wat na de loperstraining op de planning stond, 25 min De Heuvel op en af. In de uitnodiging stond nog, leuk als je alles meedoet, maar voel vooral zelf aan als je niet mee wil/kunt doen. Dit ging bij een paar heren door hun hoofd nadat ze de eerste klimmeters overwonnen hadden.

Na de laatste afdaling werd de dag afgesloten bij Boerderij Meerzicht met een flinke pannenkoek als lunch. Werkelijk elke combinatie kan hier op je pannenkoek gekozen worden, maar de meeste heren waren vrij bescheiden in hun keuze. Tijdens de lunch werden leuke verhalen uitgewisseld over de dag, over races die binnenkort op de planning staan en met Erwin erbij werden er natuurlijk ook de nodige grappen gemaakt.

We kijken terug op een geslaagde team dag, het smaakt zeker naar meer. Natuurlijk is er een niveau verschil op bepaalde vlakken, maar juist door zo’n dag kruip je als team dichter bij elkaar en versterk je elkaar waar het nodig is. Dat team gevoel is belangrijk in de competitie wedstrijden, dat geeft je net die paar extra procent die je nodig hebt om nog 1 persoon in te halen voor de finish.

Tot op de volgende training!

Sven