De triathlonsport zit in de lift en dat is goed te zien aan de Teamcompetitie Triathlon. Sinds de oprichting van de Eredivisie Triathlon (2012) is er praktisch elk jaar een divisie aan toegevoegd. Momenteel zijn er vijf divisies voor de mannen en drie voor de vrouwen. De Dolfijn komt uit in alle divisies.

Inschrijven kan via het onderstaande formulier.

Wat maakt het zo leuk

Samen naar een wedstrijd toeleven/ trainen en de relatief korte afstanden maakt de teamcompetitie leuk voor iedereen en door de verschillende divisies is de competitie toegankelijk voor atleten van elk niveau. Van de strijd om de kampioenschalen in de Eredivisie tot meedoen en erbij zijn, samen met je teamgenoten in de 4eDivisie.

Hoe gaat het in zijn werk

Een teamcompetitie seizoen bestaat uit 5 wedstrijden. Deze variëren van sprint (750-20-5) en de olympische (1500-40-10) afstand wedstrijden. Je hoeft niet alle wedstrijden te starten. Tijdens de wedstrijden kom je samen als team van 4 man/ vrouw uit voor Triathlonvereniging De Dolfijn. Het resultaat van de eerste drie telt. Op basis van de resultaten wordt er over vijf wedstrijden een klassement opgemaakt. De eerste 2 teams promoveren naar een hogere divisie en de 2 laagste teams degraderen naar een lagere divisie.

Voor een overzicht van de wedstrijden bekijk de website van de teamcompetitie triathlon.

Doelstellingen per divisie team

Hieronder lichten we de doelstellingen per team toe en wat de teamcaptain van je verwacht. Vanuit de vereniging verwachten we dat iedereen die deel wil nemen aan de teamcompetitie tenminste:

  • Een zwemtest, looptest of zwemloop start tussen januari en eind april (2018). Als je geen test hebt gedaan mag je niet starten in de teamcompetitie.
  • In het bezit is van een eigen MyLaps chip, gekoppeld aan je atletenlicentie.
  • Betrokken lid, wat betekent dat je tenminste 1x per week bij De Dolfijn traint.

Startersteam = een team dat meedraait in de competitie. Atleten rouleren per wedstrijd, zodat zoveel mogelijk mensen een competitiewedstrijd kunnen proberen. Er is geen sprake van het sterkste team. Iedereen kan zich voor deze divisie aanmelden. Op basis van het aantal aanmeldingen en beschikbaarheid worden de teams per wedstrijd ingedeeld.
Trainingsteam = het doel is meedraaien in de competitie. Atleten rouleren per wedstrijd, zodat iedereen uit de poule wedstrijdervaring op kan doen. Het sterkste team wordt dus niet per se opgesteld.
Prestatieteam = het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Elke wedstrijd wordt het sterkste team opgesteld, dit is ter beoordeling van de teamcaptain.

Divisie Doel Richttijd op een sprint (750-20-5) Aantal atleten
4eDivisie heren Startersteam Geen richttijd Zo veel mogelijk starters
3eDivisie heren Trainingsteam  1:12u  6 – 8
2eDivisie dames Trainingsteam  1:19u  6 – 8
2eDivisie heren Prestatieteam  1:06u  6 – 8
1eDivisie dames Prestatieteam  1:09u 10 – 12*
1eDivisie heren Prestatieteam  1:01u 10 – 12
Eredivisie dames Prestatieteam  1:05u 10 – 12
Eredivisie heren Prestatieteam  0:58u 10 – 12

Inschrijven kan via het onderstaande formulier.

Het is in principe niet mogelijk om in een lagere divisie te starten dan in het team dat je start. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

* Dit is een gezamenlijk team van de 1eDivisie en de Eredivisie. De teams worden samengesteld door de teamcaptain. Deel uitmaken van De Dolfijn selectie vindt plaats op uitnodiging.

De teamcaptain als aanspreekpunt

De teams worden begeleid en samengesteld door de teamcaptains. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie rondom een team en tevens de selectie. Gedacht vanuit de vereniging vinden wij dat de teamcompetitie in principe toegankelijk moet zijn voor iedereen. Om deze reden zullen er relatief veel wisselingen zijn in de laagste divisies (bij een overschot aan aanmeldingen) en toenemend minder bij de hogere divisies.

Eredivisie Dames: Marijke Zeekant
Eredivisie Heren: Marcel van Moerkerk
1eDivisie Dames: Paulina van der Zouw
1eDiviisie Heren: Marcel van Moerkerk
2eDivisie Dames: Mareille Veenman
2eDivisie Heren: Gert Brinkman
3eDivisie Heren: [vacature]
4eDivisie Heren: Goziem Frijmersum

Meld je aan

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. 

Wil je De Dolfijn ook representeren in de teamcompetitie? Meld je dan voor 1 februari aan via onderstaand inschrijfformulier. Half februari wordt vervolgens de teamindeling bekend gemaakt.

Dit wordt bepaald aan de hand van (wedstrijd)resultaten van afgelopen seizoen. Mocht je afgelopen jaar, door omstandigheden, geen representatieve resultaten geleverd hebben dan kan er in individuele gevallen van deze regel afgeweken worden. Dit is ter beoordeling van de teamcaptain en de coördinator teamcompetitie.