De triathlonsport zit in de lift en dat is goed te zien aan de Teamcompetitie Triathlon. Sinds de oprichting van de Eredivisie Triathlon (2012) is er praktisch elk jaar een divisie aan toegevoegd. Momenteel zijn er vijf divisies voor de mannen en drie voor de vrouwen. De Dolfijn komt uit in alle divisies.

Inschrijven kan via het onderstaande formulier.

Wat maakt het zo leuk

Samen naar een wedstrijd toeleven/ trainen en de relatief korte afstanden maakt de teamcompetitie leuk voor iedereen en door de verschillende divisies is de competitie toegankelijk voor atleten van elk niveau. Van de strijd om de kampioenschalen in de Eredivisie tot meedoen en erbij zijn, samen met je teamgenoten in de 4eDivisie.

Hoe gaat het in zijn werk

Een teamcompetitie seizoen bestaat uit 5 wedstrijden. Deze variëren van sprint (750-20-5) en de olympische (1500-40-10) afstand wedstrijden. Je hoeft niet alle wedstrijden te starten, de startlijst wordt gemaakt samen met de teamcaptain. Tijdens de wedstrijden kom je samen als team van 4 man/ vrouw uit voor Triathlonvereniging De Dolfijn. Het resultaat van de eerste drie telt. Op basis van de resultaten wordt er over vijf wedstrijden een klassement opgemaakt. De eerste 2 teams promoveren naar een hogere divisie en de 2 laagste teams degraderen naar een lagere divisie.

Per wedstrijd die je start betaal je €20,-. Dit om de kosten voor de vereniging beheersbaar te houden.

Voor een overzicht van de wedstrijden bekijk de website van de teamcompetitie triathlon.

Doelstellingen per divisie team

Hieronder lichten we de doelstellingen per team toe en wat de teamcaptain van je verwacht. Vanuit de vereniging verwachten we dat iedereen die deel wil nemen aan de teamcompetitie tenminste:

  • Een zwemtest, looptest of zwemloop start tussen januari en eind april (2018). Als je geen test hebt gedaan mag je niet starten in de teamcompetitie.
  • In het bezit is van een eigen MyLaps chip, gekoppeld aan je atletenlicentie.
  • Betrokken lid, wat betekent dat je tenminste 1x per week bij De Dolfijn traint.
Divisie Richttijd op een sprint (750-20-5) Aantal atleten
4eDivisie heren Geen richttijd  6 –  8
3eDivisie heren  1:12u  6 – 8
2eDivisie dames  1:19u  6 – 8
2eDivisie heren  1:06u  6 – 8
1eDivisie dames  1:09u 10 – 12*
1eDivisie heren  1:01u 10 – 12*
Eredivisie dames  1:05u 10 – 12*
Eredivisie heren  0:58u 10 – 12*

Door het hoge niveau van de competities zal in elke divisie het best mogelijk team opgesteld worden. Het doel voor elk team is om zo hoog mogelijk te eindigen in de divisie. Let op, de richttijden zijn slechts een indicatie, ook als je hier niet aan voldoet wordt je van harte uitgenodigd om je in te schrijven! Pas nadat de inschrijvingen gesloten zijn wordt er een indeling gemaakt.

Inschrijven kan via het onderstaande formulier. We doen ons best om iedereen in het juiste team in te delen.

* Dit is een gezamenlijk team van de 1eDivisie en de Eredivisie. De teams worden samengesteld door de teamcaptain. Deel uitmaken van De Dolfijn selectie vindt plaats op uitnodiging.

De teamcaptain als aanspreekpunt

De teams worden begeleid en samengesteld door de teamcaptains. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie rondom een team en tevens de selectie. Gedacht vanuit de vereniging vinden wij dat de teamcompetitie in principe toegankelijk moet zijn voor iedereen. Om deze reden zullen er relatief veel wisselingen zijn in de laagste divisies (bij een overschot aan aanmeldingen) en toenemend minder bij de hogere divisies.

Eredivisie Dames: Marijke Zeekant
Eredivisie Heren: Marcel van Moerkerk
1eDivisie Dames: Paulina van der Zouw
1eDiviisie Heren: Marcel van Moerkerk
2eDivisie Dames: Mareille Veenman
2eDivisie Heren: [vacant]
3eDivisie Heren: Wilbert Grooters
4eDivisie Heren: [vacant]

Meld je aan

 

Aanmelden kan tot en met 31 december. Aanmelden na 31 december betekent dat je op een wachtlijst komt.

TIJDEN
De tijden zijn ter indicatie. Neem de tijd van de Dolfijn testen of neem de uitslag van het onderdeel tijdens een sprint (1/8e) of OD (1/4e) triathlon van afgelopen jaar.